May 2009 / Mai 2009
Oct 2007
When I travelled to Dali, in China, I tried a local tea, quite unusual and interesting. It consists of three cups of tea to drink in succession. The first one is made from local bitter tea leaves. The second one is made from walnuts, a local cheese and sugar. It tastes sweet but the cheese adds a strange flavour to it. The third cup of tea is made of ginger, cinnamon, honey and another bitter tea. The three cups of tea are symbolic of the three stages of someone's life. Feeling joy when one is young or old, and reminding both bitter and happy experiences. We bought 1 or 2 boxes before going back to Beijing.
Lorsque j'ai voyagé à dali, en Chine, j'ai essayé un thé local. Il s'agit en fait d'un thé en trois services. Trois tasse à boire dans l'ordre. Le premier amer et est fait à partir d'une espère locale. Le second est une sorte de bouillon de noix sucrées, avec une sorte de fromage ou de beurre fermenté dont le mélange des saveurs est assez surprenant. La dernière tasse est un autre thé amer. Ces trois tasses symbolisent les trois étapes de la vie de quelqu'un. De la joie en étant jeune ou vieux, et les souvenirs des bonnes et mauvaises expériences de la vie passée. Nous en avons acheté une ou deux boîtes avant de rentrer à Beijing.
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